Opis
Grzyby suszone Shiitake
Masa netto:100g
Producent: Asia Kitchen
Spośród ponad stu gatunków uprawianych grzybów, grzyb shiitake zajmuje pierwszą pozycje na świecie w wielkości spożycia i produkcji (wyprzedza nawet pieczarkę), w 98% jednak uprawiany jest i spożywany w Azji. W Europie rynek grzyba shiitake i innych grzybów medycznych jest niewielki, lecz od kilkunastu lat stale rosnący. Shiitake, wraz z szeregiem innych grzybów popularnych od tysięcy lat w krajach azjatyckich, jest uznawany za grzyb leczniczy.
Składniki:
100% grzyby shiitake
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 1265kJ/302kcal |
| Tłuszcz: | 1,2g |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0g |
| Węglowodany: | 36,7g |
| W tym cukry: | 0g |
| Błonnik: | 2g |
| Białko: | 21,4g |
| Sól: | 0g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Chiny
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.