Opis
Makaron ryżowy (5mm)
Masa netto:400g
Producent: Asia Kitchen
Wietnamski makaron ryżowy w postaci szerszych wstążek 5 mm marki Asia Kitchen.
Wydajne opakowanie 400g!
Popularny dodatek oraz baza wielu potraw kuchni orientalnej, stanowi nieodłączny element smakowitego makaronu pad thai oraz innych, niezliczonych potraw stir-fry. Tradycyjnie stosowany w Chinach, Wietnamie, Tajlandii, Indonezji, Laosie oraz na Filipinach, używany jest do dań z patelni, duszonek, zup, sałatek, a nawet jako składnik farszów. Jego subtelny smak oraz miękka, lekko sprężysta konsystencja sprawiają, że wspaniale sprawdza się nie tylko w daniach kuchni azjatyckiej, ale również kuchni zachodniej, europejskiej oraz kuchni fusion.
Tradycyjny makaron ryżowy z Wietnamu
Znakomity do dań orientalnych i nie tylko
Czysty, prosty skład
Naturalnie bezglutenowy
Sposób przygotowania:
Makaron włożyć do wrzącej wody na 6-8 minut, a następnie odcedzić i opłukać pod bieżącą, zimną wodą. Aby zapobiec sklejaniu noodli, dodać odrobinę oleju i wymieszać. Tak przygotowany makaron można stosować do dań smażonych oraz zup.
Składniki:
Mąka ryżowa, woda, sól
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1481kJ/354kcal |
Tłuszcz: | 0,9g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0g |
Węglowodany: | 79,2g |
W tym cukry: | 3,68g |
Błonnik: | |
Białko: | 6,46g |
Sól: | 1g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Wietnam
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.