Opis
Makaron sojowy porcjowany
Masa netto:100g
Producent: Asia Kitchen
Super cienki makaron nazywany potocznie sojowym jest popularnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Zajmuje trzecie miejsce w ilości spożycia makaronów jadanych w Chinach. Nazywany jest sojowym, jednak jego skład potrafi różnić się od regionu pochodzenia. Najczęściej wytwarza się go z fasolki mung, soi, grochu lub innej rośliny bobowatej. Azjaci najczęściej spożywają ten rodzaj makaronu z zupami, daniami z Woka (smażony makaron) lub poszatkowany dodają do sajgonek. Można go również użyć do sałatek czy deserów. Jest neutralny w smaku, a tym samym uniwersalny oraz chłonący smaki potraw z nim przyrządzanych.
Składniki:
Skrobia grochowa, skrobia z fasoli mung, woda
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 1462kJ/344kcal |
| Tłuszcz: | 0g |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0g |
| Węglowodany: | 86g |
| W tym cukry: | 0g |
| Błonnik: | |
| Białko: | 0g |
| Sól: | 0,04g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Chiny
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.