Opis
Papier ryżowy (22cm)
Masa netto:200g
Producent: Asia Kitchen
Papier ryżowy marki Asia Kitchen w okrągłych arkuszach do spring rolls.
Płatki papieru ryżowego sporządzonego z ryżu, wody i soli stanowią podstawę przygotowania wietnamskich sajgonek. Wystarczy zwilżyć je gorącą wodą i pozostawić na chwilę, aż będą plastyczne i łatwe do formowania. Reszta zależy już od naszej fantazji - co dodamy do farszu i jak udekorujemy danie. W Azji papier ryżowy służy przede wszystkim do przyrządzania spring rolls, znanych w Polsce właśnie jako sajgonki. Sajgonki to ruloniki z papieru ryżowego wypełnione farszem, podawane na ciepło po usmażeniu na głębokim tłuszczu lub na zimno, stosując nadzienie ze świeżych warzyw i ryżu.
Produkt naturalny, bez sztucznych dodatków
Wygodny i łatwy w użyciu
Nie zawiera cholesterolu, glutenu ani tłuszczu
Wyłącznie składniki non-GMO
Składniki:
Mąka ryżowa, mąka z tapioki, woda, sól
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1473kJ/352kcal |
Tłuszcz: | 0g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0g |
Węglowodany: | 85g |
W tym cukry: | 1g |
Błonnik: | |
Białko: | 1g |
Sól: | 0,28g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Wietnam
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.