Opis
Pasta Curry czerwona
Masa netto:114g
Producent: Asia Kitchen
Czerwona pasta curry, to ostrzejsza w ostrości baza do przepysznych, popisowych dań kuchni tajskiej.
W połączeniu z mlekiem kokosowym tworzy przepyszny sos, który możemy skomponować z różnego rodzaju rybami, owocami morza, czy mięsem- w szczególności z kurczakiem.
Podawać z ryżem lub makaronem.
Składniki:
Suszone czerwone chilli 30%, trawa cytrynowa 18,7%, czosnek, szalotka, sól, liście limonki kaffir, przyprawy (kolendra, kumin), galangal, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 426kJ/102kcal |
Tłuszcz: | 1,7g |
w tym kwasy tłuszczowe: | <0,5g |
Węglowodany: | 14g |
W tym cukry: | 10g |
Błonnik: | |
Białko: | 4,2g |
Sól: | 12,1g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.