Opis
Pasta Curry zielona
Masa netto:114g
Producent: Asia Kitchen
Zielona pasta przyprawowa do tajskich dań curry - ogniście ostra i bardzo aromatyczna. Zawiera mieszankę wonnych przypraw i ziół takich jak świeże zielone chilli, czosnek, szalotki, kolendra, kumin, trawa cytrynowa i galangal.
Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajskie pasty curry Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Nasze tradycyjne receptury tajskich past curry zapewnią niesamowite doznania smakowe - wystarczą tylko 2 łyżki stołowe pasty, aby odmienić każdą potrawę. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji.
Pasty występują w trzech kolorach: żółtym, czerwonym i zielonym. Czym różnią się od siebie? Przede wszystkim ostrością. Żółte curry jest delikatne i łagodne, czerwone posiada średnią ostrość, natomiast najostrzejszą wersję stanowi zielona pasta curry, która swój smak i ostrość zawdzięcza zielonym papryczkom chili.
Składniki:
Świeże zielone chilli 30%, trawa cytrynowa 17,80%, czosnek, szalotka, sól, przyprawy (kolendra, kumin), galangal, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 355kJ/85kcal |
Tłuszcz: | 1,1g |
w tym kwasy tłuszczowe: | <0,5g |
Węglowodany: | 13g |
W tym cukry: | 6,3g |
Błonnik: | |
Białko: | 3g |
Sól: | 11g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.