Opis
Pasta Curry zielona
Masa netto:400g
Producent: Asia Kitchen
Pasta curry zielona od Asia Kitchen to aromatyczna mieszanka przypraw, idealna do przygotowania zielonego curry – jednego z najpopularniejszych dań kuchni tajskiej. Opakowanie 400g to odpowiednia ilość do przygotowania wielu porcji. Zastosowanie i inspiracje kulinarne Zielona pasta curry świetnie komponuje się z kurczakiem, wołowiną, tofu oraz warzywami. Można ją wykorzystać jako bazę do sosów i zup, dodając mleczko kokosowe dla złagodzenia intensywności smaku. Dlaczego warto wybrać pastę curry zieloną od Asia Kitchen? Autentyczny smak i aromat pasty pozwalają na łatwe stworzenie klasycznych potraw tajskich, nadając im pikantności i wyrazistości.
Składniki:
Zielone chilli 25%, trawa cytrynowa 22%, sól 15%, galangal 12%, czosnek, szalotka, kurkuma, limonka kaffir, kolendra w proszku, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 347kJ/83kcal |
Tłuszcz: | 0,5g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,1g |
Węglowodany: | 17g |
W tym cukry: | 2g |
Błonnik: | |
Białko: | 2,1g |
Sól: | 16,8g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błęd��w, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.