Opis
Pasta Gochujang
Masa netto:170g
Producent: Sempio
Pasta gochujang to jeden z kluczowych, niezastąpionych składników do dań kuchni koreańskiej. Powstała z ostrych papryczek chili, fermentowanej soi i kleistego ryżu, wyróżnia się kompleksowością smaku, łączącą w sobie wytrawność i subtelną słodycz suszonej papryki, intensywną ostrość oraz mnóstwo umami. Gęsta i aromatyczna, stanowi znakomity dodatek smakowy do potraw gotowanych, smażonych i pieczonych oraz wszelkich sosów, dipów i dressingów. Już niewielka ilość nada daniom wyjątkowego charakteru, dodając odpowiedniej pikantności oraz działając jako naturalny wzmacniacz smaku.
Pasta gochujang to niezbędny element wielu najsłynniejszych, koreańskich potraw. Nie może jej zabraknąć w kluseczkach tteokbokki, słodko-pikantnym yangneyom chicken czy bogatym bibimbap. Pasta paprykowa to idealny dodatek do dań mięsnych, zup i dań duszonych. Dla miłośników ostrych przypraw pasta gochujang jest niezastąpiona.
Składniki:
Fermentowana pasta ryżowa (ryż, woda, sól), syrop glukozowy, ostra papryka w proszku 11%, woda, pasta z soi fermentowanej (woda, soja, sól), alkohol, sól, ekstrakt z pszenicy, mieszanka przypraw z soją (woda, sól, soja, gluten pszenny, alkohol, ekstrakt z drożdży, maltodekstryna), ekstrakt z czosnku
pszenica, soja, ryby
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 986kJ/233kcal |
Tłuszcz: | 2,2g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,5g |
Węglowodany: | 42,2g |
W tym cukry: | 25,2g |
Błonnik: | |
Białko: | 5g |
Sól: | 6,6g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.