Opis
Pasta Miso
Masa netto:500g
Producent: Sempio
Pasta miso koreańskiej marki Sempio to pasta sojowa w stylu japońskim o jedwabistej konsystencji i delikatnym, zrównoważonym smaku. Sporządzona z drobno zmielonej fasoli sojowej z dodatkiem ziaren pszenicy i ryżu koji, z łatwością rozpuszcza się i łączy z innymi składnikami. Stanowi znakomitą przyprawę do dań duszonych i smażonych oraz bazę do przyrządzania pokrzepiających zup, sosów i marynat. Już niewielki dodatek pasty miso potrafi nadać potrawom wyjątkowego charakteru - naturalnie podkreśla i wyostrza smaki, pogłębia aromat, a ponadto wzbogaca o moc odżywczych wartości.
Pasta miso to kopalnia dobroczynnych właściwości. Przede wszystkim zawiera użyteczne bakterie, które pozytywnie wpływają na pracę jelit oraz wzmacniają odporność. Do tego zawiera ona dużo żelaza, białka oraz magnezu oraz pełen zestaw aminokwasów, które odpowiadają za prawidłową pracę całego organizmu. Pasta sojowa to zdrowy dodatek do każdej diety. W szczególności polecamy ją osobom na diecie wegetariańskiej oraz wegańskiej.
Składniki:
Woda, soja, pszenica, sól, alkohol, koji (aspergillus oryzae)
pszenica, soja
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 579kJ/138kcal |
Tłuszcz: | 2,3g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,6g |
Węglowodany: | 14g |
W tym cukry: | 12,1g |
Błonnik: | |
Białko: | 11,9g |
Sól: | 12,5g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.