Opis
Pasta z Tamaryndowca
Masa netto:114g
Producent: Asia Kitchen
Niech Twoja kreatywność przejmie kontrolę. Tajska pasta z tamaryndowca Asia Kitchen znajdują zastosowanie w nieograniczonej gamie dań azjatyckich, wszędzie tam, gdzie zabierze Cię Twoja wyobraźnia. Celebruj z nami autentyczne smaki Azji, daj się przenieść na ulicę Tajlandii.
Cechą charakterystyczną owoców tamaryndowca jest kwaśny smak, którego bogactwo aromatów kojarzy się z dymem, melasą oraz karmelem. Co istotne, jest ona bardzo łatwa w wykorzystaniu – nabierana łyżeczką ze słoika może być rozprowadzona w jakiejkolwiek cieszy i nadaje potrawom egzotycznego kwaśnego smaku.
W kuchni tajskiej jest klasycznym dodatkiem do dań słonych, np. curry, zup, smażonego ryżu i makaronów (m.in. pad thai’a) oraz chutney’ów, ale w innych częściach świata bywa chętnie wykorzystywana do przyrządzania deserów, np. sałatek owocowych, koktajli, kremów, cukierków, a także napojów orzeźwiających. Pasta z tamaryndowca stanowi również doskonałą przyprawę do ryb, owoców morza, a także smażonych warzyw, fasoli i ciecierzycy.
Składniki:
tamarynd 80%, woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancję konserwującą: E211.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 451kJ/106kcal |
Tłuszcz: | 0g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0g |
Węglowodany: | 25g |
W tym cukry: | 11g |
Błonnik: | |
Białko: | 0g |
Sól: | 0,14g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.