Opis
Sos Sambal Oelek
Masa netto:230g
Producent: Asia Kitchen
Sambal Oelek to bardzo ostry i gęsty sos z papryczek chili o zdecydowanej, kwaskowatej nucie. Można go stosować właściwie do wszystkiego, w zależności od naszego upodobania do ostrości. Sos sambal stosowany jest w kuchni azjatyckiej - w szczególności jako dodatek do potraw kuchni indonezyjskiej - ale i u nas ma coraz więcej zwolenników. Można go spożywać zarówno do wszystkich rodzajów mięs, warzyw, jak i do owoców morza. Dla miłośników ostrych przypraw stanowi niezastąpiony element dań i pyszny, gotowy dip.
Składniki:
Chilli 65%, cukier, woda, czosnek, sól, substancja zagęszczająca: modyfikowana skrobia kukurydziana, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy, substancja konserwująca: E202.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 500kJ/119kcal |
Tłuszcz: | 2,7g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,3g |
Węglowodany: | 21g |
W tym cukry: | 16g |
Błonnik: | |
Białko: | 2,2g |
Sól: | 11g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Chiny
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.