Opis
Wodorosty Kombu
Masa netto:100g
Producent: Asia Kitchen
Naturalne glony kombu. Te duże płaty grubych, ciemnozielonych wodorostów są jednymi z najpopularniejszych glonów wykorzystywanych w kuchni japońskiej i koreańskiej, zaraz po glonach nori. Chcąc przygotować dobre sushi, należy dodać jeden listek kombu do gotującego się ryżu. Kładziemy go na wierzch, kiedy ryż jest jeszcze w zimnej wodzie i wyjmujemy na chwilę przed zakończeniem gotowania. Ryż odpoczywa już bez kombu.
Z kombu przygotowuje się także wywar, znany jako bulion kombu dashi, niezbędnego do przygotowania zupy miso.
Składniki:
100% suszonych wodorostów
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1023kJ/244kcal |
Tłuszcz: | 0.3g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0g |
Węglowodany: | 49,3g |
W tym cukry: | 0g |
Błonnik: | |
Białko: | 7.4g |
Sól: | 0.75g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca.
Kraj pochodzenia: Chiny
Producent: Asia Kitchen ul. Julianowska 37A, 05-500 Piaseczno www.asiakitchen.pl
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.