Opis
MASALA CHAI 100 g
Masa netto:100g
Producent: BASILUR
Czarna herbata cejlońska, liściasta z dodatkiem naturalnych przypraw (kardamon, goździki, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, pieprz).
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temp. 95 st. C (tzw. biały wrzątek; gorąca niewrząca), parzymy na dwa sposoby: przy parzeniu krótkim do 3 minut , napar jest orzeźwiający i pobudzający; przy parzeniu dłuższym do 5 minut, daje napar o działaniu relaksującym.
Składniki:
czarna liściasta herbata cejlońska (85%) z dodatkiem kardamonu (1,2%), goździków (1,88%), cynamonu (6%), imbiru (3,3%), gałki muszkatołowej (1,88%) i pieprzu (0,75%)
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | |
| Tłuszcz: | |
| w tym kwasy tłuszczowe: | |
| Węglowodany: | |
| W tym cukry: | |
| Błonnik: | |
| Białko: | |
| Sól: | |
Przechowywać w chłodnym pomieszczeniu o wilgotności nie wyższej niż 70%.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Producent: ul. Targowa 9B, 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.