Opis
La Pinsa zwyczajna 230g
Masa netto:230g
Producent: Mestemacher
Pieczywo pszenne z oliwą z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia do odpieku na biodegradowalnej tacce. Ręcznie formowane i podpieczone w kamiennym piecu. Aby zagwarantować optymalny smak i strukturę produktu produkt posiada krótką datę produkcyjną, zazwyczaj ok. miesiąca ważności.
Propozycja przyrządzenia w piekarniku: Pinsę wyjąć z opakowania. Pinsę razem z tacką do pieczenia włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 220°C (termoobieg) przez 5 minut. Po upieczeniu nałożyć ulubione dodatki i delektować się smakiem. Alternatywnie można nałożyć dodatki na pinsę przed pieczeniem i piec przez 6-7 minut.
Składniki:
mąka pszenna* (47%), woda, semolina (z pszenicy), zakwas (4,2%) (woda, mąka pszenna), oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia (3,5%), sól, drożdże, mąka słodowa jęczmienna.
*z mąką pszenną z UE/spoza UE
Produkt zawiera gluten. Może zawierać soję i gorczycę.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1112 kJ / 263 kcal |
Tłuszcz: | 4,8g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,9g |
Węglowodany: | 44g |
W tym cukry: | 3,1g |
Błonnik: | 3,3g |
Białko: | 9,4g |
Sól: | 1,8g |
Przechowywać w miejscu suchym, w temperaturze pokojowej.
Aby zagwarantować optymalny smak i strukturę produktu produkt posiada krótką datę produkcyjną, zazwyczaj ok. miesiąca ważności.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Benus Sp. z o.o. ul. Wykopy 5 60-001 Poznań
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.