Opis
BEZGLUTEN Bułka tarta 250g
Masa netto:250g
Producent: Bezgluten
Bułka tarta jasna marki Bezgluten to praktyczny i uniwersalny produkt bezglutenowy, odpowiedni także dla wegan. Doskonale sprawdza się w codziennej kuchni – do panierowania, zapiekania, zagęszczania zup, sosów i przygotowywania farszów.
Zawiera dodatek błonnika z babki jajowatej, który wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego i korzystnie wpływa na konsystencję potraw. Dzięki swojej strukturze bułka dobrze się wiąże i zachowuje odpowiednią teksturę podczas obróbki cieplnej, nie rozpadając się i nie nasiąkając nadmiernie tłuszczem.
Składniki:
skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, olej roślinny (rzepakowy), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; drożdże, błonnik z babki jajowatej (Plantago ovata), cukier, sól, substancja konserwująca: propionian wapnia; aromat.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 1685 kJ/ 399 kcal |
| Tłuszcz: | 6,8g |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0,5g |
| Węglowodany: | 80g |
| W tym cukry: | 0,6g |
| Błonnik: | 1,3g |
| Białko: | 3,7g |
| Sól: | 2,0g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Producent: Bezgluten Sp. z o.o.
Posądza 128
32-104 Koniusza
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.