Opis
Bułki wieloziarniste bez dodatku cukrów 140g
Masa netto:140g
Producent: Bezgluten
Bułki wieloziarniste bez dodatku cukrów bezglutenowe 140 g oferowane przez Bezgluten to doskonały wybór dla osób poszukujących zdrowszej alternatywy dla tradycyjnych wypieków. Dzięki starannie wyselekcjonowanym składnikom, takim jak skrobie kukurydziana i ryżowa, oraz ziarna siemienia lnianego, sezamu i słonecznika, produkt ten nie tylko zaspokaja głód, ale również dostarcza wartościowych składników odżywczych. Wysoka zawartość błonnika (9,0 g na 100 g) wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu trawiennego, a niska zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych przyczynia się do utrzymania zdrowego poziomu cholesterolu. W porównaniu do tradycyjnych wypieków, które często zawierają cukry i gluten, Bułki wieloziarniste bez dodatku cukrów bezglutenowe 140 g są doskonałym rozwiązaniem dla osób z nietolerancją glutenu oraz wegan.
Zalecane do podgrzania: temperatura 200 stopni przez okres 5 minut
Składniki:
Składniki: skrobie (kukurydziana, ryżowa), woda, ziarna (siemienia lnianego 11%, sezamu 6,6%, słonecznika 4,6%), mąki (ryżowa, kukurydziana), olej rzepakowy, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza, guma guar; błonniki: z korzenia cykorii, babki jajowatej; drożdże, sól, ekstrakt jabłkowy.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1402 kJ/335 kcal |
Tłuszcz: | 15g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 1,6g |
Węglowodany: | 39g |
W tym cukry: | 0,5g |
Błonnik: | 9g |
Białko: | 6,6g |
Sól: | 1,02g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Bezgluten sp. Z o. o. Posądza 128, 32-104 Koniusza
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.