Opis
BEZGLUTEN Chleb bez dodatku cukru 350g
Masa netto:350g
Producent: Bezgluten
Świeży, miękki i chrupiący! Bez glutenu, jaj, mleka i sztucznych dodatków. Idealny dla osób z celiakią, cukrzycą, a także dla wegan i wszystkich dbających o zdrową dietę. Naturalnie niskokaloryczny – doskonały do kanapek, tostów i codziennych posiłków!
Produkt gotowy do spożycia.
Składniki:
zakwas (mąka gryczana, mąka ryżowa, woda), skrobia kukurydziana 16 %, woda, mąka 10% (gryczana, słonecznikowa, ryżowa, z amarantusa), inulina, olej roślinny (rzepakowy), izolat białka sojowego, siemię lniane, błonnik: z babki jajowatej (Plantago ovata), kakaowy; substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylo-metyloceluloza; substancja utrzymującawilgoć: glicerol; drożdże, sól, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; regulator kwasowości: kwas winowy.
ZAWIERA NATURALIE WYSTĘPUJĄCE CUKRY.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Odpowiedni dla wegan.
Zawiera izolat białka sojowego.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 1014 kJ / 242 kcal |
| Tłuszcz: | 7,5g |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0,9g |
| Węglowodany: | 34g |
| W tym cukry: | 1,9g |
| Błonnik: | 6,4g |
| Białko: | 6,3g |
| Sól: | 1,1g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Producent: Bezgluten Sp. z o.o.
Posądza 128
32-104 Koniusza
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.