Opis
BEZGLUTEN Ciasto o smaku waniliowym bezglutenowe 240g
Masa netto:240g
Producent: Bezgluten
Ciasto waniliowe bezglutenowe to lekkie, puszyste i aromatyczne ciasto o klasycznym smaku wanilii. Idealne jako deser do kawy, herbaty lub na każdą okazję. Doskonale sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i podczas spotkań z rodziną czy przyjaciółmi. Delikatna konsystencja i przyjemny waniliowy zapach sprawiają, że każdy kawałek rozpływa się w ustach.
Produkt gotowy do spożycia.
Składniki:
masa jajowa pasteryzowana, skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), olej roślinny (rzepakowy), cukier, mąka ryżowa, syrop ryżowy, błonnik bambusowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany; aromat, substancja zagęszczająca: guma guar.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 1809 kJ/ 432 kcal |
| Tłuszcz: | 22g |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 3,6g |
| Węglowodany: | 53g |
| W tym cukry: | 28g |
| Błonnik: | 0,9g |
| Białko: | 5,1g |
| Sól: | 0,22g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Producent: Bezgluten Sp. z o.o.
Posądza 128
32-104 Koniusza
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.