Opis
LOW-CARB KETO BROWNIE MIX BEZGLUTENOWY
Masa netto: 150g
Producent: Bezgluten
Przepis na bezglutenowe ciasto Keto Brownie
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do 180 °C (bez termoobiegu).
2. Przygotuj 100g roztopionego, ostudzonego masła oraz 2 jajka.
3. Umieść KETO mix w misce, dodaj jajka, masło.
4. Zmiksuj do uzyskania gładkiego ciasta, przy użyciu trzepaczki, łyżki lub miksera na najmniejszych obrotach, wystarczy parę obrotów miksera by nie przemieszać.
5. Przełóż masę do przygotowanej formy („keksówka” ok. 23 x 8 x 7 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz przez ok. 20 minut.
7. Wyjmij i pozostaw ciasto do całkowitego ostygnięcia.
Składniki:
mąki (migdałowa 38%, kokosowa), substancje słodzące: erytrytol, maltitol; kakao, dropsy czekoladowe bez cukru: substancja słodząca: maltitol; miazga kakaowa; emulgator: lecytyna sojowa; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu; naturalny aromat waniliowy; aromat, sól himalajska
Zawiera substancję słodzącą maltitol i erytrytol. Nadmierne spożycie może mieć efekt przeczyszczający
Może zawierać: orzechy, orzeszki arachidowe, sezam, mleko.
Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1918 kJ/ 464 kcal |
Węglowodany: | 25 g |
w tym cukry: | 1,6 g |
Tłuszcz: | 41 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 21 g |
Błonnik: | 10 g |
Białko: | 5,6 g |
Sól: | 0,28g |
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.