Opis
Low-Carb KETO Pancake mix
Masa netto:150g
Producent: Bezgluten
Mieszanka do przygotowania nalesników. Produkt do stosowania w diecie niskowęglowodanowej, ketogenicznej (Low-carb ketogenic diet) zalecanej jako dieta odchudzająca lub dla chorych na cukrzycę typu 2. Niska zawartość węglowodanów, wysoka zawartość wartościowego tłuszczu. PRZYGOTOWANIE
Pancakes Keto
Składniki:
- 75 g mieszanki Keto Pancake Mix (połowa opakowania)
- 3 małe jajka (klasa S)
- 5 łyżek śmietanki 30 % tłuszczu (ok. 50 g)
- 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego (ok. 13g)
Wykonanie: Wszystkie płynne składniki zmieszać ze sobą, dodać porcję miksu Keto Pancake mix (połowa opakowania), całość wymieszać do jednolitej masy. Na średnio nagrzanej i otłuszczonej patelni (średnia moc palnika) wlać porcję ciasta (mała chochelka), smażyć do pojawienia się niewielkich pęcherzyków na powierzchni, przełożyć na drugą stronę, smażyć do żółto- brązowej barwy. Pamiętaj- pancakes keto nie tolerują zbyt wysokiej temperatury !! W przypadku dość mocnego zagęszczenia ciasta - możesz dolać trochę wody lub mleka roślinnego.
Z jednego opakowania mieszanki można przygotować ok. 12 pancake’ów
Składniki:
mąki (migdałowa, z siemienia lnianego, kokosowa), substancja słodząca: erytrytol; błonnik bambusowy, białko grochu, substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany; aromat, sól. Zawiera substancję słodzącą erytrytol.
""
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1362 kJ/329 kcal |
Tłuszcz: | 28g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 7,3g |
Węglowodany: | 4,4g |
W tym cukry: | 1,6g |
Błonnik: | 5,3g |
Białko: | 15g |
Sól: | 1,0g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Bezgluten
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.