Opis
Mąka kukurydziana bezglutenowa
Masa netto: 500g
Producent: Bezgluten
Mąka kukurydziana bezglutenowa to produkt, który można wykorzystać do różnorodnych potraw i wypieków. Nasza mąka kukurydziana bez glutenu sprawia, że ciasta, do których została dodana, stają się puszyste, a dodatkowo mają piękny, żółty kolor. Mąka kukurydziana jest też bardzo popularna w kuchni południowoamerykańskiej. Tam bowiem wykorzystuje się ją do produkcji tortilli, nachos oraz tacos. Takie placki doskonale komponują się z czerwoną fasolą, świeżą kolendrą i mięsem mielonym, przygotowanym w stylu chili con carne. Ale to oczywiście nie koniec możliwości mąki kukurydzianej. Sprawdzi się również we wszystkich ciastach, naleśnikach, deserach, sosach, panierkach, biszkoptach, bułkach, chlebie i tak dalej. Nasza mąka kukurydziana ma natomiast dodatkową zaletę – jest w pełni bezglutenowa. Mogą po nią sięgnąć zatem osoby, cierpiące na celiakię, a także pozostające na specjalnej diecie bezglutenowej. Mąka kukurydziana bez glutenu posiada szereg unikalnych właściwości. W szczególności zawiera karotenoidy, a więc naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających. Poza tym można w niej znaleźć dużą dawkę białka, błonnika, witamin z grupy B, folianów, żelaza, magnezu oraz cynku. Taka mąka kukurydziana bezglutenowa obniża poziom cholesterolu we krwi, wspomaga układ odpornościowy, zapobiega chorobom oczu, a nawet zwiększa produkcję czerwonych krwinek. To doskonałe rozwiązanie dla osób, dbających o swoje zdrowie, a także dobrą kondycję.
Składniki:
mąka kukurydziana
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1403 kJ /331 kcal |
Białko: | 6,0 g |
Węglowodany: | 70 g |
w tym cukry: | 0,6 g |
Tłuszcz: | 3,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,4 g |
Sól: | 0,8 g |
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.