Opis
BEZGLUTEN Makaron Pipette (kolanka) bezglutenowe 250g
Masa netto:250g
Producent: Bezgluten
Makaron bezglutenowy Pipette to idealne rozwiązane dla osób, które nie mogą w swojej diecie stosować produktów zawierających gluten (czyli żywności z dodatkiem pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa). Wyprodukowany on został bowiem z wysokiej jakości mąki kukurydzianej oraz ryżowej, dzięki czemu osoby cierpiące na celiakię, czy nietolerancję glutenu nie będą musiały rezygnować z dań bazujących na makaronach. W swoim składzie makaron bez glutenu Pipette nie zawiera również innych alergenów takich jaja, skrobia czy soja. Dzięki temu może być spożywany przez osoby z alergiami pokarmowymi na białko jaja kurzego oraz soję. Makaron bezglutenowy Pipette nie zawiera żadnych substancji dodatkowych, dlatego jest niezastąpiony w kuchni i bezpieczny dla celiaków.
1. Zagotować wodę.
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju.
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Gotować 5-7 minut.
Składniki:
mąka kukurydziana, mąka ryżowa. Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. Odpowiednie dla wegan.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 1554 kJ/ 366 kcal |
| Tłuszcz: | 1,7 g |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0,5g |
| Węglowodany: | 80g |
| W tym cukry: | 0,6g |
| Błonnik: | 2,3g |
| Białko: | 6,6g |
| Sól: | 0,008g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Producent: Bezgluten Sp. z o.o.
Posądza 128
32-104 Koniusza
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.