Opis
Makaron Pipette (kolanka) bezglutenowe 250g
Masa netto:250g
Producent: Bezgluten
Makaron bezglutenowy Pipette to idealne rozwiązane dla osób, które nie mogą w swojej diecie stosować produktów zawierających gluten (czyli żywności z dodatkiem pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa). Wyprodukowany on został bowiem z wysokiej jakości mąki kukurydzianej oraz ryżowej, dzięki czemu osoby cierpiące na celiakię, czy nietolerancję glutenu nie będą musiały rezygnować z dań bazujących na makaronach. W swoim składzie makaron bez glutenu Pipette nie zawiera również innych alergenów takich jaja, skrobia czy soja. Dzięki temu może być spożywany przez osoby z alergiami pokarmowymi na białko jaja kurzego oraz soję. Makaron bezglutenowy Pipette nie zawiera żadnych substancji dodatkowych, dlatego jest niezastąpiony w kuchni i bezpieczny dla celiaków.
Sposób przyrządzania:
1. Zagotować wodę.
2. Wrzącą wodę lekko osolić, dodać trochę oleju.
3. Na wrzącą wodę wrzucić makaron. Gotować 5-7 minut.
4. Makaron odcedzić i przepłukać zimną wodą.
Składniki:
Składniki: mąka kukurydziana, mąka ryżowa.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1554 kJ/ 366 kcal |
Tłuszcz: | 1,7g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0,5g |
Węglowodany: | 80g |
W tym cukry: | 0,6g |
Błonnik: | 2,3g |
Białko: | 6,6g |
Sól: | 0,008g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Bezgluten sp. Z o. o. Posądza 128, 32-104 Koniusza
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.