Opis
Mieszanka na racuchy bezglutenowe 300g
Masa netto:300g
Producent: Bezgluten
Szybki i prosty sposób na przygotowanie puszystych, złocistych racuchów bez zawartości glutenu. Wystarczy dodać kilka składników, usmażyć na patelni i cieszyć się domowym smakiem – bez kompromisów i bez glutenu.
To doskonała propozycja dla osób z celiakią, nietolerancją glutenu lub tych, którzy chcą ograniczyć gluten w swojej diecie. Idealna na śniadanie, podwieczorek lub słodki obiad – z jabłkami, owocami lub bez dodatków.
Wykonanie: Jabłko obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na grubych oczkach.
Jajko ubić za pomocą miksera, dodać mleko, łyżkę oleju i wymieszać mikserem.
Następnie do płynnych składników dodać Mieszankę na Racuchy, proszek do pieczenia, cukier i sól. Opcjonalnie można dodać również cynamon.
Wszystkie składniki wymieszać mikserem na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany, wsypać starte lub pokrojone w drobną kostkę jabłka, wymieszać ciasto łyżką.
Na rozgrzaną patelnię wlać olej lub masło klarowane, a następnie nałożyć porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złocistego koloru.
Wysmażone placki zdjąć z patelni i przełożyć na ręcznik papierowy w celu odsączenia z nadmiaru tłuszczu. Gorące racuchy można posypać cukrem pudrem.
Składniki:
Składniki: skrobia (kukurydziana, ziemniaczana), mąka (kukurydziana, jaglana), substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1460 kJ / 341 kca |
Tłuszcz: | 0,3g |
w tym kwasy tłuszczowe: | <0,1 g |
Węglowodany: | 83g |
W tym cukry: | 0,2g |
Błonnik: | 1,1g |
Białko: | 1,1g |
Sól: | 0,02g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Bezgluten sp. Z o. o. Posądza 128, 32-104 Koniusza
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.