Opis
Muffinka pistacjowa bezglutenowa
Masa netto:60g
Producent: Bezgluten
Muffinka pistacjowa bezglutenowa to propozycja dla wszystkich miłośników słodkich wypieków, którzy z różnych powodów wykluczają lub ograniczają gluten w diecie. Ten wypiek po prostu rozpywa się w ustach, a dodatek pistacji sprawia, że muffinka ta jest po prostu poezją dla zmysłów.
Produkt gotowy do spożycia
Składniki:
Ciasto biszkoptowe (87 %): masa jajowa pasteryzowana, olej roślinny (rzepakowy), cukier, skrobia (kukurydziana, ryżowa, ziemniaczana), mąka ryżowa, błonnik: ziemniaczany, z babki jajowatej (Plantago ovata); emulgatory: mono– i diglicerydy kwasów tłuszczowych; substancje spulchniające: węglany sodu; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancja konserwująca: propionian wapnia; aromaty. Nadzienie pistacjowe (13 %): cukier, tłuszcz shea, olej słonecznikowy, pasta pistacjowa (15%), laktoza, serwatka w proszku (z mleka), mleko w proszku odtłuszczone, emulgatory: lecytyny (z soi), E471; ekstrakt ze spiruliny, barwnik (luteina).
Produkt zawiera jajka.Może zawierać gorczycę, nasiona sezamu, mleko, orzeszki ziemne i inne orzechy
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1937 kJ/464 kcal |
Tłuszcz: | 28g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 4g |
Węglowodany: | 47g |
W tym cukry: | 22g |
Błonnik: | 1,1g |
Białko: | 5,5g |
Sól: | 0,21g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Bezgluten Sp. z o.o. Posądza 128, 32-104 Koniusza
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.