Opis
Tortilla bezglutenowa
Masa netto:180g
Producent: Bezgluten
Tortilla bezglutenowa to propozycja dla wszystkich miłośników sycących dań meksykańskich, którzy z różnych powodów wykluczają lub ograniczają gluten w diecie. Wystarczy kilka ulubionych dodatków, by zmienić zwykłe placki w pyszne dania z tortilli na gorąco lub na zimno. Placki tortilla bezglutenowe powstały z mieszanki mąk i skrobi bezglutenowych wzbogaconych o oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czemu zawdzięczają swój delikatny smak i elastyczną strukturę. Doskonale sprawdzą się do przygotowania pikantnego burrito, serowych quesadilla czy nachosów, a zawinięte z kurczakiem i warzywami stworzą wrapy bezglutenowe idealne na piknik.
Produkt gotowy do spożycia
Składniki:
skrobia (kukurydziana, z tapioki, ryżowa, ziemniaczana), woda, mąka (kukurydziana, ryżowa, jaglana, z siemienia lnianego, z zielonego groszku), substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; olej roślinny (słonecznikowy), błonnik (inulina, ziemniaczany, z zielonego groszku, ryżowy, z siemienia lnianego), substancja zagęszczająca: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; sól, białko ryżowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa; glukoza, substancja konserwująca: sorbinian potasu; aromaty.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1379 kJ / 327 kcal |
Tłuszcz: | 8,6g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 1g |
Węglowodany: | 58g |
W tym cukry: | 0,9g |
Błonnik: | 4,3g |
Białko: | 2g |
Sól: | 1,3g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymaj z dala od źródeł ciepła i światła słonecznego. Po otwarciu przechowywać w lodówce (maks 4 °C) i spożyć w ciagu 2 dni.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Bezgluten Sp. z o.o. Posądza 128, 32-104 Koniusza
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.