Opis
Olej lniany tłoczony na zimno
Masa netto:250ml
Producent: Big Nature
Olej pozyskiwany z nasion lnu jest uznawany przez lekarzy i dietetyków za jeden z najzdrowszych, dostępnych obecnie na rynku tłuszczów roślinnych. Olej lniany to przede wszystkim cenne źródło wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Świetnie smakuje jako dodatek do pieczywa i sałatek. Powinien być spożywany na zimno, gdyż pod wpływem temperatury traci cenne wartości odżywcze.
Opakowanie zawiera 250ml oleju lnianego tłoczonego na zimno.
Składniki: 100% olej lniany tłoczony na zimno.
Produkt może zawierać: gorczycę, gluten, orzechy, nasiona sezamu i seler.
Sposób użycia: do bezpośredniego spożycia, jako dodatek do zup, sałatek i koktajli.
Kraj pochodzenia: Polska
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna 3700 kJ/900 kcal
Tłuszcz 100g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 10,1g
w tym kwasy tłuszczowe jednonienasycone 21,92g
w tym kwas oleinowy (OMEGA-9) 17,5%
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone 67,98g
w tym kwas linolowy (OMEGA-6) 17,5%
w tym kwas linolenowy (OMEGA-3) 56%
Węglowodany (w tym cukry) 0g (0g)
Błonnik 0g
Białko 0g
Sól 0g
do bezpośredniego spożycia, jako dodatek do zup, sałatek i koktajli.
Składniki:
100% olej lniany tłoczony na zimno
Produkt może zawierać gorczycę, gluten, orzechy, nasiona sezamu i selera.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 3700kJ/900kcal |
Tłuszcz: | 100g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 100g |
Węglowodany: | 0g |
W tym cukry: | 0g |
Błonnik: | 0g |
Białko: | 0g |
Sól: | 0g |
przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 miesięcy.
Na terenie zakładu wykorzystywane są: gorczyca, gluten, orzechy i nasiona sezamu.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: MIX BRANDS SP. Z O.O.
Odlewnicza 7, 03-231
Warszawa
NIP: 5223112460
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.