Opis
Cukier kokosowy BIO 250g
Masa netto:250g
Producent: BioNaturo
Cukier kokosowy pozyskuje się z kwiatów palmy kokosowej, które wyrastają bezpośrednio z orzechów. Zawiera on od 70 do 79% sacharozy, glukozę i fruktozę, oraz niewielkie ilości potasu, cynku, żelaza czy wapnia. Niski indeks glikemiczny sprawia, że cukier kokosowy może być stosowany przez diabetyków. Karmelowo-kokosowy posmak cukru kokosowego, zbliżony do smaku cukru trzcinowego, sprawia, że doskonale nadaje się on do wypieków.
Składniki:
100% ekologiczny cukier kokosowy
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 1577 kJ/377 kcal |
| Tłuszcz: | 0,4g |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0g |
| Węglowodany: | 93g |
| W tym cukry: | 90g |
| Błonnik: | 0g |
| Białko: | 0g |
| Sól: | 0,9g |
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Indonezja
Producent: Polbioeco Polska sp. z o.o. ul. Do Dysa 5, 20-149 Lublin
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.