Opis
Nasiona do kiełkowania Burak ćwikłowy
Masa netto:10g
Producent: BioNaturo
Kiełki roślin, posiadają dobroczynny wpływ dla całego organizmu. Kiełki zawierają wiele witamin i minerałów. Kiełki są bogate w witaminy z grupy B, C, D, E i K. Zawierają także żelazo, fosfor, wapń, magnez, potas, cynk, jod, mangan, miedź, lit i selen. W kiełkach znajdziemy dużo beta-karotenu, kwasów tłuszczowych omega-3 oraz błonnika (3 łyżki stołowe kiełków pszenicy mają go więcej, niż kromka ciemnego pieczywa pszennego). Są też bogatym źródłem białka (do 35 proc.). Dzięki temu: są bogatym źródłem składników pokarmowych, są lekko strawne i dobrze przyswajalne przez człowieka, wzmacniają nasza odporność, chronią przed szkodliwym wpływem wolnych rodników stanowią świetny składnik wielu smacznych dań (kanapek i sałatek).
Nasiona do kiełkowania, nie nadają się do sadzenia w ziemi.
Składniki:
sok z kiszonego buraka ćwikłowego (korzeń buraka ćwikłowego*, czosnek, woda, sól, sok z kiszonego korzenia selera (korzeń selera 52,8%*, woda, czosnek*, sól), sok z kiszonej pietruszki (korzeń pietruszki 52,8%*, woda, czosnek*, sól). *Rolnictwo ekologiczne.
seler i produkty pochodne
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 42kJ/10kcal |
Tłuszcz: | |
w tym kwasy tłuszczowe: | |
Węglowodany: | |
W tym cukry: | |
Błonnik: | |
Białko: | |
Sól: | |
Przechowywać w suchym i chłodnym mejscu.
Kraj pochodzenia: Włochy
Producent: Polbioeco Polska sp. z o.o. ul. Do Dysa 5, 20-149 Lublin
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.