Opis
Żur na oryginalnym zakwasie szkło
Masa netto:
Producent: Bracia Piskorkowie Adam i Antoni
Nasz Żur na Oryginalnym Zakwasie powstaje w kilkudniowym procesie fermentacji. Zawiera wyłącznie naturalne składniki oraz świeży, polski czosnek.
Do jego produkcji używamy naszego oryginalnego zakwasu żytniego – wytwarzanego nieprzerwanie od ponad 85 lat w naszej rodzinnej piekarni.
Składniki:
woda, zakwas chlebowy (mąka żytnia, woda) - 12,5%, mąka żytnia razowa, mąka pszenna graham, świeży czosnek
; Alergeny: mąka żytnia, mąka żytnia razowa, mąka pszenna graham
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 292 kJ/59 kcal |
Tłuszcz: | <1,0g |
w tym kwasy tłuszczowe: | <0,1g |
Węglowodany: | 15g |
W tym cukry: | <0,6g |
Błonnik: | 0,8g |
Białko: | 2,1g |
Sól: | <0,01g |
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Manufaktura Żuru i Barszczu Spólka z ograniczoną odpowiedzialnością ul. Oświęcimska 65, 32-651 Nowa Wieś
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.