Opis
FRUPP Malina - baton liofilizowany
Masa netto: 10g
Producent: Celiko
UWAGA! Teraz baton FRUPP Malina w nowej formule - BEZ dodatku CUKRU!
Baton malinowy Frupp zawiera aż 36% błonnika.
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 30 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Produkt bezglutenowy (PL-064-031).
Składniki:
malina (32%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać: dwutlenek siarki.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1256 kJ / 300 kcal |
Tłuszcz: | 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g |
Węglowodany: | 53 g |
w tym cukry: | 39 g |
Błonnik: | 36 g |
Białko: | 3,2 g |
Sól: | 0,02 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.