Opis
FRUPP Truskawka - baton liofilizowany
Masa netto: 10g
Producent: Celiko
Baton truskawkowy zawiera aż 31% błonnika.
BEZ dodatku CUKRU!
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Naturalne źródło antyoksydantów.
1 baton = 45 g owoców
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 33 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Produkt bezglutenowy (PL-064-030).
Składniki:
truskawki (26%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca:pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 1401 kJ / 334 kcal |
Tłuszcz: | 1,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g |
Węglowodany: | 63 g |
w tym cukry: | 41 g |
Błonnik: | 31 g |
Białko: | 2,1 g |
Sól: | 0,02 g |
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.