Opis
Piernik - ciasto bezglutenowe
Masa netto: 300 g
Producent: Celiko
Pyszne ciasto Piernik bezglutenowe Celiko:
znakomity, czekoladowy smak
odpowiedni dla wegan
łatwość i krótki czas wykonania - gotowe w 45 minut
produkt bezglutenowy (PL-064-103)
Zrobisz przy jego użyciu także: znakomite ciasto marchewkowe i doskonałe ciasto z jabłkami.
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii.
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku PIERNIKA i innych ciast. Produkt bezglutenowy.
Składniki:
cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Może zawierać: mleko, soję i ich pochodne.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
| Wartość energetyczna: | 1540 kJ / 363 kcal |
| Tłuszcz: | 1,5 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,9 g |
| Węglowodany: | 82 g |
| w tym cukry: | 52 g |
| Błonnik: | 6,0 g |
| Białko: | 3,9 g |
| Sól: | 0,48 g |
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.