Opis
PASTA SOJOWA- DOENJANG-CJO-500g*20/ G83
Masa netto:500
Producent: CJO
Tradycyjna koreańska pasta Sunchang Doenjang z fermentowanej soi, sporządzona przez jednego z wiodących koreańskich producentów, Chung Jung One (Daesang). Od stuleci podstawa koreańskiej diety, Doenjang stosowana jest jako baza do zup i potraw duszonych, a także jako dodatek do wielu koreańskich dań mięsnych. Można używać jej jako dip do surowych warzyw oraz dodatek do sosów. Ma słony smak i bardzo gęstą konsystencję. Podczas fermentacji pożyteczne bakterie przekształcają soję w pełną witamin substancję, dlatego spożywanie doenjang dobroczynnie wpływa na trawienie i dostarcza nam wielu witamin (A, C, B12) oraz minerałów.
- Tradycyjnie używana do zup i gulaszy (np. doenjang jjigae).
- Dodawać do sosów, marynat i dipów dla głębokiego, umami smaku.
- Może być stosowana jako baza do past warzywnych lub przyprawa do ryżu i makaronu.
Składniki:
Woda, Soja, Mąka pszenna, Sól, Alkohol, Wzmacniacz smaku (E621), Cebula w proszku, Maltodekstryna.
Zawiera soję, pszenicę i alkohol
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 627,2 kJ/149,9 kcal |
| Tłuszcz: | 3,8 |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0,6 |
| Węglowodany: | 19 |
| W tym cukry: | 10,4 |
| Błonnik: | |
| Białko: | 12,8 |
| Sól: | 10,8 |
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Producent: DAESANG CORPORATION – 26 Cheonhodae-ro, Dongdaemun-gu, Seoul, 130-706 Korea
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.