Opis
PASTA CURRY GREEN-COCK-50g*12opk/PDL*10/KRT
Masa netto:50
Producent: COCK
Zielona pasta curry jest jedną z najczęściej stosowanych past w kuchni orientalnej, do przygotowywania potraw curry. Jest ostrzejsza od curry czerwonego czy matsaman. Po dodaniu mleka kokosowego uzyskujemy gęsty, bardzo aromatyczny sos. Jest wspaniałym dodatkiem do wielu orientalnych potraw z mięsem, jak również zup i makaronów.
Przepis (dla 2–3 osób):
1. Podsmaż 50 g pasty curry z 2 łyżkami oleju roślinnego (na małym ogniu przez 1 minutę).
2. Wlej 400 ml mleka kokosowego i cały czas mieszaj (na średnim ogniu przez 1 minutę).
3. Dodaj 250 g swojego ulubionego mięsa i smaż, aż będzie gotowe.
4. Dodaj sos rybny, cukier palmowy lub inne przyprawy według uznania.
5. Dodaj 60 g pokrojonych bakłażanów i gotuj, aż będą miękkie. Dodaj trochę liści bazylii, liści kaffiru i świeżej papryczki chili.
6. Udekoruj liśćmi bazylii i podawaj z ryżem gotowanym na parze.
Składniki:
Świeże chilli zielone (33%), Trawa cytrynowa, Czosnek, Szalotka, Sól, Galangal, Kmin, Nasiona kolendry
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 448 kJ/108 kcal |
| Tłuszcz: | 5,1 |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 2,1 |
| Węglowodany: | 11 |
| W tym cukry: | 5,3 |
| Błonnik: | |
| Białko: | 1,8 |
| Sól: | 14,1 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: THAI AGRI PUBLIC COMPANY LIMITED �� 155/1 Moo 1, Theparak RD., Bang Sao Thong, Samut Prakan 10570, Thailand.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.