Opis
PASTA CURRY MASSAMAN COCK 400g*24/kar
Masa netto:400
Producent: COCK
Pasta curry Massaman w wygodnym, wydajnym opakowaniu 400g! Pasta Massaman / Matsaman to popularna pasta przyprawowa, wywodząca się z kuchni tajskiej, używana do przygotowania dań typu curry. Znacznie łagodniejsza od czerwonej i zielonej odmian, a przy tym wyraźnie słodsza w aromacie, stanowi swoisty pomost pomiędzy indyjskim a tajskim curry. Złożona przede wszystkim z czerwonej papryki chili, czosnku, szalotek, kuminu oraz kolendry oraz chętnie łączona z kurkumą i cynamonem, wspaniale komponuje się z delikatnymi mięsami oraz warzywami, takimi jak ziemniaki, groszek cukrowy, marchewka czy brokuły.
Tajska pasta curry to świetny sposób na prosty, ale pyszny i pożywny obiad z dostępnych pod ręką składników. Z dodatkiem ulubionych dodatków oraz bulionu lub mleka kokosowego, pasta Massaman przybierze postać aromatycznego sosu, który idealny sprawdzi się jako dodatek do gotowanego ryżu lub makaronu.
PRZEPIS (DLA 2–3 OSÓB): 1. Podsmaż 50 g pasty curry z 2 łyżkami oleju roślinnego (łagodny ogień, 1 minuta).
2. Wlej 600 ml mleka kokosowego i mieszaj (średni ogień, 1 minuta).
3. Dodaj 250 g ulubionego mięsa i mieszaj, aż będzie gotowe.
4. Dodaj 4 łyżki cukru palmowego, 6 łyżek pasty tamaryndowej, sos rybny lub przyprawy według uznania. Dodaj pokrojoną cebulę, ziemniaki (w kostkę), prażone orzeszki ziemne.
5. Podawaj z ryżem na parze.
Składniki:
Suszone czerwone chili (20%), Czosnek, Szalotka, Sól, Trawa cytrynowa, Kmin, Ziarna kolendry, Galangal
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 478 kJ/115 kcal |
| Tłuszcz: | 4,6 |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 1,6 |
| Węglowodany: | 12 |
| W tym cukry: | 8,3 |
| Błonnik: | |
| Białko: | 3,6 |
| Sól: | 13,3 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: THAI AGRI PUBLIC COMPANY LIMITED – 155/1 Moo 1, Theparak RD., Bang Sao Thong, Samut Prakan 10570, Thailand.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.