Opis
PASTA CURRY PANANG-COCK 400g*24op/kart
Masa netto:400
Producent: COCK
Panang to łagodna pasta curry o oryginalnym, pikantnym smaku i niezapomnianym, słodko-kwaskowym aromacie z korzenną nutą. Przeznaczona jest przede wszystkim do przygotowania duszonej potrawy na gęsto o tej samej nazwie. Tradycyjnie podawana z kurczakiem, wołowiną lub tofu i okraszona dodatkiem posiekanych orzeszków ziemnych lub nerkowców, stanowi niezwykle smaczne orientalne danie. Wspaniale komponuje się z mleczkiem lub kremem kokosowym, które nadają jej kremowej konsystencji. Tajskie pasty curry to utarte i wymieszane składniki, aromatyczne i wyraziste. Cenione za swą unikalność zarówno przez wielbicieli kuchni orientalnej, jak i przez smakoszy kuchni tradycyjnej, stosowane są do przyrządzania dań duszonych, zup, sosów, smażonych makaronów, a nawet dressingów.
Wymieszaj 2 szklanki mleka kokosowego (ok. 400ml) z 50g pasty curry i podgrzej na patelni.
W sosie ugotuj ok. 200g mięsa, warzywa i kawałki marynowanego bakłażana.
Dopraw do smaku.
Składniki:
Chilli czerwone (27%), Trawa cytrynowa, Szalotka, Czosnek, Sól, Skórka limonki kaffir, Galangal, Kmin w proszku, Ziarna kolendry.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 539 kJ/129 kcal |
| Tłuszcz: | 6,4 |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 2,3 |
| Węglowodany: | 12 |
| W tym cukry: | 7,9 |
| Błonnik: | 5,2 |
| Białko: | 3,6 |
| Sól: | 14,4 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: THAI AGRI PUBLIC COMPANY LIMITED – 155/1 Moo 1, Theparak RD., Bang Sao Thong, Samut Prakan 10570, Thailand.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.