Opis
PASTA CURRY RED-COCK-50g*12opk/PDL*10/KRT
Masa netto:50
Producent: COCK
Czerwona pasta curry to jedna z najpopularniejszych past używanych w kuchni orientalnej do przygotowania dań typu curry. Po dodaniu mleka kokosowego uzyskujemy gęsty, bardzo aromatyczny sos. Jest wspaniałym dodatkiem do wielu orientalnych potraw z mięsem, jak również zup i makaronów.
Propozycja dania (dla 2-3 osób):Wymieszaj 2 szklanki mleka kokosowego (ok. 400 ml) z 50 g pasty curry i podgrzej na patelni. Dodaj około 250 g mięsa oraz kawałków warzyw i gotuj w sosie do miękkości. Przypraw wedle uznania
Składniki:
Suszone czerwone chili (28%), Trawa cytrynowa, Czosnek, Szalotka, Sól, Skórka limonki kaffir, Galangal, Przyprawy (Nasiona kolendry, Kmin w proszek)
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 509 kJ/122 kcal |
| Tłuszcz: | 5,5 |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 1,8 |
| Węglowodany: | 12 |
| W tym cukry: | 7,8 |
| Błonnik: | 5 |
| Białko: | 3,6 |
| Sól: | 12,8 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Producent: THAI AGRI PUBLIC COMPANY LIMITED – 155/1 Moo 1, Theparak RD., Bang Sao Thong, Samut Prakan 10570, Thailand.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.