Opis
Susz wigilijny
Masa netto:200g
Producent: Dary Natury
Tradycyjna mieszanka owowców suszonych niezbędna do przygotowania kompotu wigilijnego.
1. Suszone owoce zalać przegotowaną wodą. Odstawić na 3–4 godziny. 2. Pomarańcze i cytrynę sparzyć, pokroić w plastry. Dodać do napęczniałych owoców. Wrzucić korę cynamonu i goździki. 3. Gotować na małym ogniu około 25 minut, uważając, by owoce się nie rozpadły. 4. Doprawić miodem. Dobrze schłodzić i przelać do szklanego dzbanka.
Składniki:
śliwka 40%, gruszka 30%, jabłko 30%
"
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | |
| Tłuszcz: | |
| w tym kwasy tłuszczowe: | |
| Węglowodany: | |
| W tym cukry: | |
| Błonnik: | |
| Białko: | |
| Sól: | |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia:
Producent: Dary Natury
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.