Opis
WAKAME CIĘTE (CN) 100g/opk *35/KRT
Masa netto:100
Producent: EAGLE BRAND
Wakame, suszone wodorosty z rodziny brunatnic, stanowią codzienny składnik potraw kuchni japońskiej, zwłaszcza jako jeden ze składników zupy miso oraz dodatek do makaronów ramen i sashimi. Z dodatkiem katsuobushi (kawałków suszonej ryby bonito) niepowtarzalnie poprawia smak bulionu dashi. Od wieków hodowane w Japonii i Korei, popularność na Zachodzie zdobyło w latach 60. XX wieku, w związku z ich leczniczym działaniem wspomagającym organizm przy szeregu dolegliwości.
- Nie zawiera konserwantów
- Świetna jakość
- W 100% naturalne
- Jak namoczyć wakame, aby stały się miękkie?
W gorącej wodzie: około 2 minuty
W zimnej wodzie: około 5 minut
Włożyć do sitka, odsączyć wodę (zarówno po namaczaniu w zimnej, jak i w gorącej wodzie) i dobrze odcisnąć przed użyciem.
- Sposoby podania :
Zupa miso, bulion klarowny
Sałatki w occie, surówki w stylu japońskim
Sałatki warzywne
Udon, soba, ramen i inne dania z makaronem
Składniki:
100% suszone glony wakame
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 577 kJ / 138 kcal |
| Tłuszcz: | 4 |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0 |
| Węglowodany: | 41,8 |
| W tym cukry: | 0 |
| Błonnik: | 5,2 |
| Białko: | 18 |
| Sól: | 23,75 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Chiny
Producent: RONGCHENG MAOYUAN AQUATIC PRODUCTSCO.,LTD - Zhukou Village Renhe Town Rongcheng CityShandong China
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.