Opis
Indyk w sosie serowo-ziołowym
Masa netto:270g
Producent: Ed Red
Danie dla wielbicieli „comfort food”. Grube plastry soczystego indyka smakują wybornie z gęstym sosem, którego bazę stanowi bulion, śmietana i trzy rodzaje sera – gouda, cheddar i pleśniowy. Całość doprawiona tymiankiem i lubczykiem.
Zawartość puszki podgrzej
w garnku lub w kuchence mikrofalowej. Po otwarciu przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 48 godzin.
Składniki:
Udziec z indyka 54%, woda,
śmietana (śmietanka, stabilizator-
karagen), ser cheddar (mleko,
sól, kultury bakterii), ser pleśniowy
(mleko pełne pasteryzowane, sól,
podpuszczka mikrobiologiczna,
bakterie fermentacji mlekowej,
szlachetna pleśń Penicillium rogueforti),
cebula, czosnek, olej rzepakowy, sól,
zioła prowansalskie, tymianek, lubczyk,
pieprz czarny.
gluten, mleko łącznie z laktozą, soja, gorczyca, jaja
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 782 kJ/187 kcal |
Tłuszcz: | 9,9g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 5,4g |
Węglowodany: | 1g |
W tym cukry: | 1g |
Błonnik: | |
Białko: | 21,5g |
Sól: | 0,58g |
Przechowywać w suchym miejscu w temp. Pokojowej.
Otwierać ostrożnie.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: Ed Red S.A. Ul. Bocheńska 7, 31-061 Kraków
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.