Opis
Pasta szpinakowa z bakłażanem
Masa netto: 190g
Producent: Helcom
Pasta szpinakowa z bakłażanem marki Helcom to mix smaku szpinaku oraz grillowanego bakłażana z odrobiną słonecznika. Ta bezglutenowa pasta może stanowić świetną przekąskę, sprawdzi się również jako dodatek do tostów i dań takich jak makarony, czy tortille. Można smarować nią grzanki, kanapki, tosty i przygotować z nich pyszne śniadanie. Świetnie sprawdzi się jako dip lub przystawka oraz farsz pierogów, naleśników i tortilli. Pasta bakłażanowa nie zawiera glutenu i jest idealną propozycją dla wegan i wegetarian.
Składniki:
szpinak 53%, bakłażan grillowany 28%, słonecznik łuskany, olej rzepakowy, czosnek suszony, sól, koncentrat cytrynowy, pieprz czarny mielony, ocet winny
Charakterystyczna ciemniejsza warstwa pod wieczkiem, nie wpływa na jakość wyrobu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 548 kJ / 133 kcal |
Tłuszcz: | 10 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,9 g |
Węglowodany: | 3,8 g |
w tym cukry: | 3,8 g |
Błonnik: | 6,7 g |
Białko: | 3,5 g |
Sól: | 1,6 g |
Greek Trade Sp z o.o Polska ul. Tadeusza Śliwiaka 14 30-797 Kraków
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.