Opis
Pasta z czerwonej fasoli i soczewicy
Masa netto: 190g
Producent: Helcom
Pasta z czerwonej fasoli i soczewicy firmy Helcom to smakowita porcja zdrowego, bezglutenowego białka, idealna dla wegan i wegetarian. Gotowana soczewica oraz czerwona fasola z dodatkiem pomidorów to smakowity dodatek do kanapek, tostów i krakersów. Można smarować nią grzanki, kanapki, tosty i przygotować z nich pyszne śniadanie. Świetnie sprawdzi się jako dip lub przystawka oraz farsz pierogów, naleśników i tortilli. Pasta bakłażanowa nie zawiera glutenu i jest idealną propozycją dla wegan i wegetarian.
Pasty marki Helcom produkowane są z dobrej jakości składników. Nie posiadają konserwantów, aromatów, barwników ani zagęstników. Pasty pakowane są w małe, szklane słoiczki z metalową nakrętką.
Składniki:
fasola czerwona gotowana 42%, soczewica gotowana 33%, pomidory, woda, oliwa z oliwek, sok cytrynowy, przyprawy, sól
Charakterystyczna ciemniejsza warstwa pod wieczkiem, nie wpływa na jakość wyrobu.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna: | 493 kJ / 188 kcal |
Tłuszcz: | 5,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,7 g |
Węglowodany: | 9,1 g |
w tym cukry: | 1,2 g |
Błonnik: | 6,3 g |
Białko: | 5,6 g |
Sól: | 0,83 g |
Greek Trade Sp z o.o Polska ul. Tadeusza Śliwiaka 14 30-797 Kraków
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.