Wartość energetyczna: | Burak na 100g Wartość energetyczna (kJ/kcal) 1419 kJ/340 kcal Tłuszcz (g) 1,4 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,2 Węglowodany (g) 56 w tym cukry (g) 56 Błonnik (g) 23 Białko (g) 13 Sól (g) 0,02 Szpinak na 100g Wartość energetyczna (kJ/kcal) 1165 kJ/278 kcal Tłuszcz (g) 4,3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,7 Węglowodany (g) 16 w tym cukry (g) 4,6 Błonnik (g) 24 Białko (g) 32 Sól (g) 2,2 Dynia na 100g Wartość energetyczna (kJ/kcal) 1584 kJ/374 kcal Tłuszcz (g) 1,3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,7 Węglowodany (g) 75 w tym cukry (g) 35 Błonnik (g) 6,3 Białko (g) 13 Sól (g) 0,04Burak na Wartość energetyczna (kJ/kcal) 1419 kJ/340 kcal Tłuszcz (g) 1,4 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,2 Węglowodany (g) 56 w tym cukry (g) 56 Błonnik (g) 23 Białko (g) 13 Sól (g) 0,02 Szpinak na 100g Wartość energetyczna (kJ/kcal) 1165 kJ/278 kcal Tłuszcz (g) 4,3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,7 Węglowodany (g) 16 w tym cukry (g) 4,6 Błonnik (g) 24 Białko (g) 32 Sól (g) 2,2 Dynia na 100g Wartość energetyczna (kJ/kcal) 1584 kJ/374 kcal Tłuszcz (g) 1,3 w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0,7 Węglowodany (g) 75 w tym cukry (g) 35 Błonnik (g) 6,3 Białko (g) 13 Sól (g) 0,04 |
Tłuszcz: | 1,4g/4,3g/1,3g |
w tym kwasy tłuszczowe: 0,2g/ 0,7g/0,7g | |
Węglowodany: | 56g/16g/35g |
W tym cukry: | 56g/35g/35g |
Błonnik: | 23g/24g/6,3g |
Białko: | 13g/32g/13g |
Sól: | 0,02g/2,2g/1,4g |