Opis
Bezglutenowa Drożdżówka
Masa netto:120 g
Producent: INCOLA
Miękkia, bezglutenowa i wegańska drożdżówka, której smak przywoła wspomnienia pysznej chałki. Idealna na wyjazdy, do szkoły jak i do pracy. Najlepiej smakuje posmarowana masłem albo ze słodkimi dodatkami.
Składniki:
zakwas (woda, skrobia kukurydziana, mąka jaglana), woda, margaryna (oleje i tłuszcze roślinne (olej rzepakowy, całkowicie uwodorniony olej rzepakowy), woda, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu), sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat), skrobia kukurydziana, błonnik z korzenia cykorii, cukier, drożdże, mąka ryżowa, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), modyfikowana skrobia kukurydziana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyna słonecznikowa), sól, białko ziemniaczane, aromat, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu), aromat naturalny.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1326 kJ / 316 kcal |
Tłuszcz: | 11 g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 5,7 g |
Węglowodany: | 47 g |
W tym cukry: | 5,2 g |
Błonnik: | 8,2 g |
Białko: | 3,2 g |
Sól: | 1,1 g |
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Kraj pochodzenia: PL
Producent: GFS Poland Sp. z o. o. 43-300 Bielsko-Biała Ul. Komorowicaka 110
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.