Opis
Bezglutenowa Pita
Masa netto:190 g
Producent: INCOLA
Bezglutenowa i wegańska bułka pita, to świetna propozycja do samodzielnego przygotowania zdrowego fast fooda. Bułka po rozkrojeniu tworzy kieszonkę, która idealnie nadaje się do nadziewania ulubionym farszem. Bułka opieczona wcześniej staje się chrupiąca.
Składniki:
skrobie (tapiokowa, kukurydziana), zakwas (woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, mąka gryczana), woda, błonnik z korzenia cykorii, olej rzepakowy, drożdże, cukier, emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), sól, wysuszony zakwas ryżowy (produkty przemiału ryżu), substancja spulchaniająca (wodorowęglan sodu).
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 1254 kJ / 292 kcal |
Tłuszcz: | 6,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 1,8 g |
Węglowodany: | 56,5 g |
W tym cukry: | 4,9 g |
Błonnik: | 3,1 g |
Białko: | 1,2 g |
Sól: | 1,82 g |
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Kraj pochodzenia: PL
Producent: GFS Poland Sp. z o. o. 43-300 Bielsko-Biała Ul. Komorowicaka 110
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.