Opis
KIMCHI KOREAŃSKIE-JONGGA 160g/PUS * 36/KRT
Masa netto:160
Producent: JONGGA
Klasyczna kiszonka kimchi renomowanej marki Jongga - ostro-kwaśna sałatka o mocnym aromacie i charakterystycznym, intensywnym smaku. Może być spożywana jako samodzielna przekąska lub dodatek do dań. Posłuży także za wyjątkowy składnik wielu potraw kuchni azjatyckiej i kuchni fusion. Świeża kapustka kimchi uznawana jest za jedną z najzdrowszych i najszlachetniejszych potraw świata. Długo dojrzewające kimchi jest fantastycznym źródłem witamin i minerałów, a dodatkowo wykazuje silne działanie probiotyczne. Jego prozdrowotne właściwości zawdzięczamy fermentacji mlekowej, która promuje rozwój pracowitych, dobroczynnych bakterii, które zbawiennie wpływają na nasz układ trawienny i immunologiczny. Zapewniają one prawidłową pracę jelit oraz silną odporność, dzięki którym żadna infekcja nie będzie Wam straszna! Kimchi zawiera wysoką dawkę witamin A, C, K i witamin z grupy B, wapń, żelazo, fosfor i potas oraz dużo błonnika, który reguluje trawienie i wywołuje uczucie sytości. Dzięki temu może być pomocnym dodatkiem do posiłków dla tych, którzy pragną zadbać o smuklejszą sylwetkę.
- Spożywać bezpośrednio jako przystawkę do dań głównych.
- Dodawać do zup, gulaszy, ryżu, makaronów lub dań stir-fry.
- Można użyć jako farsz do pierogów, naleśników czy bułeczek.
- Gotowe do spożycia, nie wymaga dalszej obróbki.
Składniki:
Kapusta pekińska, Woda, Pasta ryżowa (Mąka ryżowa, Woda), Papryka czerwona w proszku, Sól, Cukier, Czosnek, Cebula, Koncentrat kelpu [Ekstrakt z kelpu, Ekstrakt drożdżowy, Ekstrakt z bonito, Syrop glukozowy, Sorbitol (Humektant E420)], Por, Bakterie kwasu mlekowego, Imbir
Produkt zawiera ryby (bonito)
Wartość odżywcza produktu w 100g:
| Wartość energetyczna: | 142,56 kJ/34 kcal |
| Tłuszcz: | 0,72 |
| w tym kwasy tłuszczowe: | 0,04 |
| Węglowodany: | 6,01 |
| W tym cukry: | 2,41 |
| Błonnik: | 0 |
| Białko: | 2,1 |
| Sól: | 1,93 |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przełożyć do zamykanego pojemnika i przechowywać w lodówce. Spożyć w ciągu 2-3 dni.
Kraj pochodzenia: Korea Południowa
Producent: DAESANG CORPORATION – 26 Cheonhodae-ro, Dongdaemun-gu, Seoul, 130-706 Korea
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.