Opis
Jabłko prażone
Masa netto:700g
Producent: Krokus
Jabłka prażone KROKUS produkowane są z obranych ćwiartek owoców odmian Idared i Jonagold. Są to odmiany twarde, jasne, nie ciemnieją od razu po obraniu. Tak przygotowane jabłka powoli wysyca się cukrem w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). W słoiku znajdziecie puszyste, duże fragmenty owoców w sosie owocowym. Całość jest gęsta, słodka, szklista i po prostu apetyczna.
Jabłka prażone KROKUS przygotowaliśmy z myślą o szarlotkach i jako nadzienie do rogalików, bułeczek i innych ciast. Można posmarować nimi naleśniki czy przełożyć ryż. Łączmy je z naturalnymi jogurtami, owsiankami czy musli.
Składniki:
Składniki: jabłka (82 %), cukier, kwas cytrynowy – regulator kwasowości, kwas askorbinowy – przeciwutleniacz.
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna: | 604 kJ/142 kcal |
Tłuszcz: | 0,1g |
w tym kwasy tłuszczowe: | 0g |
Węglowodany: | 35g |
W tym cukry: | 29g |
Błonnik: | 0g |
Białko: | 0,5g |
Sól: | 0g |
Jabłka prażone KROKUS przygotowaliśmy z myślą o szarlotkach i jako nadzienie do rogalików, bułeczek i innych ciast. Można posmarować nimi naleśniki czy przełożyć ryż. Łączmy je z naturalnymi jogurtami, owsiankami czy musli.
Kraj pochodzenia: Polska
Producent: KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk Spółka Jawna
Pająków 25b
26-704 Przyłęk
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.