Opis
Ketchup pikantny
Masa netto: 180g
Producent: Krokus
Nasz ketchup produkujemy ze świeżych, przetartych pomidorów a nie koncentratu. Pasuje do niego idealnie zdanie: tam gdzie inni zaczynają produkcję ketchup tam my ją kończymy. Świeże pomidory i paprykę chili gotujemy, przecieramy i zagęszczamy w wyparkach, (czyli kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dodajemy przyprawy i nasz ketchup jest gotowy. Ketchupy dostępne na rynku produkowane są z koncentratu pomidorowego i zagęszczane różnego rodzaju mączkami lub innymi zagęstnikami.
Pikantności dodaje mu świeża, przetarta papryka chili. Na wyprodukowanie 100 g naszego ketchupu zużywamy 235 g świeżych pomidorów.
Składniki:
przetarte pomidory (235 g na 100 g ketchupu), przetarta papryka chili, cebula, cukier, ocet spirytusowy, sól, przyprawy.
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: | 427 kJ/102 kcal |
Białko: | 2,3 g |
Tłuszcz: | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 22 g |
w tym cukry: | 17 g |
Sól: | 0,8 g |
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw
Czesław Caryk Spółka Jawna
Pająków 25B, 26-704 Przyłęk
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.