Opis
Powidła śliwkowe
Masa netto: 320g
Producent: Krokus
Powidła śliwkowe produkujemy ze śliwek węgierek, ponieważ właśnie z tej odmiany wychodzą powidła najlepsze: o intensywnej barwie i wyrazistym smaku. Śliwki przecieramy wraz ze skórką przez gęste sita, dzięki czemu powidła mają gładką konsystencję a cenne wartości odżywcze ze skórki są zachowane. Następnie zagęszczamy je w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C) co pozwala zachować więcej cennych wartości odżywczych niż w produktach przygotowywanych w domu.
Składniki:
śliwki, cukier.
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: | 971 kJ/232 kcal |
Białko: | 1,5 g |
Tłuszcz: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 55 g |
w tym cukry: | 52 g |
Sól: | 0 g |
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw
Czesław Caryk Spółka Jawna
Pająków 25B, 26-704 Przyłęk
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.