Opis
Powidła śliwkowe bez dodatku cukru
Masa netto: 310g
Producent: Krokus
Produkcja powideł bez dodatku cukru wymaga cierpliwości i staranności. Całe owoce ze skórką, rozparzamy, przecieramy przez gęste sita i zagęszczamy w wyparkach (kociołkach próżniowych gdzie temperatura wrzenia wynosi 80°C). Dzięki temu powidła są gładkie i udaje się nam zachować więcej wartości odżywcze zawartych w owocach niż w powidłach przygotowywanych w domu.
Składniki:
śliwki węgierki.
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: | 450 kJ/107 kcal |
Białko: | 1,5 g |
Tłuszcz: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 24 g |
w tym cukry: | 21 g |
Sól: | 0 g |
KROKUS Przetwórnia Owoców i Warzyw
Czesław Caryk Spółka Jawna
Pająków 25B, 26-704 Przyłęk
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.